nieuws

Mitsui Chemicals bouwt polypropeen-fabriek op Chemelot

Publicatie

30 mei 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Chemelot, investering, project

Het Japanse Mitsui Chemicals gaat een fabriek voor polypropeen-onderdelen bouwen op het industriepark Chemelot in Geleen. Daarmee reageert het bedrijf op de  groeiende vraag naar lichtgewicht polypropeen auto-onderdelen in Europa. Productiecapaciteit wordt 30.000 ton per jaar en met de investering is een bedrag van 18,4 miljoen euro gemoeid. Verwachting is dat de fabriek halverwege 2020 gaat draaien. 

Door de wereldwijde trend om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, is er vanuit de automotive markt sprake van een sterk toenemende vraag naar lichtgewicht oplossingen op basis van polypropeen kunststof materialen. Op die manier wordt het gewicht van auto’s verlaagd en heeft dit een positief effect op het brandstofverbruik en dus ook op de vermindering van CO2 uitstoot. Dit draagt bij tot verdere verduurzaming van het autogebruik.

Op maat bedienen

Met een vestiging in Nederland is het bedrijf in staat haar Europese markt verder uit te breiden en klanten direct en op maat te bedienen. Het bedrijf gaat zich op Chemelot richten op productie, verkoop, technologische servicestructuur en R & D.

Directe omgeving

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft Mitsui Chemicals gekozen voor Zuid-Limburg. Belangrijk daarbij was dat het automotive cluster op Chemelot goed is vertegenwoordigd met spelers als SABIC, Arlanxeo, DSM, Sekisui, Brightlands Materials Center, Polyscope. Ook belangrijk is de aanwezigheid van VDL Nedcar en een aantal toeleveranciers in de directe omgeving. Daarnaast biedt de aanwezigheid van de koepelvergunning, centrale utilities en maintenance een groot voordeel. Ook de aanwezigheid van de Brightlands Chemelot Campus biedt mogelijkheden voor de Europese R&D-functie van de organisatie.

Bron: Chemelot

Petrochem 2, 2022

13 april 2022

Nóg meer waterstof in Noord-Nederland