HomeArchiefMitsui start bouw fabriek op Chemelot
Mitsui

Mitsui start bouw fabriek op Chemelot

Mitsui Chemical Group is gestart met de bouw van een fabriek op Chemelot voor de productie van innovatief kunststof materiaal (PP Compound), dat onder andere in auto’s wordt gebruikt.

Vanuit de automotive industrie is een sterk toenemende vraag naar lichtgewicht oplossingen op basis van polypropeen kunststof materialen. Op die manier wordt het gewicht van auto’s verlaagd en heeft dit een positief effect op het brandstofverbruik, het bereik van elektrische auto’s, en dus ook op de vermindering van CO2-uitstoot.

De nieuwe fabriek start medio 2020 met de productie, wat een directe werkgelegenheid oplevert van ongeveer honderd arbeidsplaatsen. Deze arbeidsplaatsen bevinden zich op het gebied van R&D, maar het merendeel van de arbeidsplaatsen bevindt zich binnen de productie-omgeving. Het betreft hier geen zware chemische industrie. De productie bestaat uit het compounderen van polypropeen (mengen van kunststoffen met vulstoffen bij hogere temperatuur).

Naast de vestiging van de fabriek op het Industrial Park vestigt Mitsui ook een research Center op Brightlands Chemelot Campus.

Delen:
Author