nieuws

Nederlandse start-up winnaar van de Imagine Chemistry challenge

Publicatie

4 jun 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

challenge, Imagine Chemistry

De Nederlandse start-up Water Knight is een van de winnaars van de Imagine Chemistry challenge. De challenge die door AkzoNobel in het leven is geroepen, startte begin januari. Vorige week vrijdag werden de winnende ideeën dan eindelijk bekend gemaakt tijdens een driedaags evenement in Ghotenburg, Zweden.

De Imagine Chemistry challange is in het leven geroepen om antwoord te geven op uitdagingen in de chemische industrie. Zo wordt met deze challenge onder andere gekeken naar duurzame oplossen voor de sector. In totaal werden zo’n 150 innovatieve ideeën aangeleverd door start-ups, scale-ups, wetenschappers en andere partijen. Uit deze groep zijn uiteindelijk tien winnende concepten overgebleven.

Oxidatiereactor

Onder de winnaars zijn vier partijen die een ‘joint development award’ hebben ontvangen, de hoofdprijs van de challenge. Zij krijgen de kans om samen met AkzoNobel hun idee op de markt te brengen. In deze categorie ontving ook het Nederlandse duo Rahul Dahule en Ranjeet Utikar van de Nederlandse start-up Water Knight een prijs. Zij kwamen met een techniek voor een geavanceerde oxidatiereactor die wordt gebruikt voor het intensiveren van afvalwaterzuivering in industrieën met complexe effluenten.

De overige winnaars krijgen de komende tijd advies en ondersteuning van AkzoNobel om hun concept verder te ontwikkelen.

Bron: AkzoNobel