HomeArchiefNeste en Lyondell produceren met succes bioplastics
bioplastics

Neste en Lyondell produceren met succes bioplastics

Neste en LyondellBasell zijn er in geslaagd om op commerciële schaal bioplastics polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE) te produceren. De grondstoffen komen uit afval en residu-olie.

Het project op de site van LyondellBasell in het Duitse Wesseling heeft met succes enkele duizenden tonnen biogebaseerde kunststoffen geproduceerd. De bioplastics zijn goedgekeurd voor de productie van voedselverpakkingen.

Dertig procent bioplastics

Met succes heeft de kraker van LyondellBasell hernieuwbare grondstof van Neste in te zetten. De grondstof werd die direct omgezet in polyethyleen en polypropyleen. Een onafhankelijke derde partij testte de polymeerproducten bevestigde dat ze meer dan dertig procent hernieuwbare inhoud bevatten.

Voedselverpakkingen

LyondellBasell verkocht al een deel van de in de proef geproduceerde duurzame producten aan meerdere klanten, waaronder Cofresco, een bedrijf van de Melitta Group, Europa’s toonaangevende leverancier van merkproducten op het gebied van huishoudfolie. Cofresco is van plan om van de biokunststof om duurzame voedselverpakkingen te maken.

Delen:
Author