HomeArchiefNeste en Ravago plannen fabriek in Vlissingen

Neste en Ravago plannen fabriek in Vlissingen

Neste en Ravago willen een joint venture oprichten voor de bouw van een fabriek in Vlissingen. De installatie gaat plastic afval verwerken met de thermochemische liquefactietechnologie van het Amerikaanse Alterra Energy.

De partners zien deze eerste fabriek als startpunt van gezamenlijke wereldwijde activiteiten op het gebied van chemische recycling. Het strategische partnerschap combineert de expertise van Ravago op het gebied van de mechanische voorbereiding van plastic afval, de liquefactietechnologie van Alterra Energy en de expertise van Neste op het gebied van de verwerking van koolwaterstoffen.

Bij groen licht krijgt de eerste industriële installatie in Vlissingen een verwerkingscapaciteit van ongeveer 55 kiloton gemengd plastic afval per jaar. De langetermijnambitie van de partners is om de joint venture voortdurend uit te bouwen en de verwerkingscapaciteit op wereldschaal steeds verder te verhogen.

Proefruns

Al in 2019 stelden Neste en Ravago het gezamenlijke doel om in 2030 de capaciteit te bereiken om meer dan 200 kiloton gemengd plastic afval per jaar te verwerken. Sindsdien hebben de ondernemingen technologieën en de grondstoffenmarkt geëvalueerd. Ook hebben ze gezamenlijke business cases opgesteld om chemische recyclingcapaciteiten te ontwikkelen. In 2020 heeft Neste met succes al de eerste van verschillende proefruns met omgezet plastic afval uitgevoerd in haar olieraffinaderij in Finland.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl