HomeArchiefNeste investeert 190 miljoen in productie duurzame vliegtuigbrandstof

Neste investeert 190 miljoen in productie duurzame vliegtuigbrandstof

Neste breidt zijn productiecapaciteit in Rotterdam uit om de productie van duurzame vliegtuigbrandstof mogelijk te maken. Het gaat om een investering van 190 miljoen euro.

Momenteel produceert de raffinaderij voornamelijk Neste MY Renewable Diesel. De aanpassingen aan de raffinaderij stellen Neste in staat tot 500.000 ton duurzame vliegtuigbrandstof (Sustainable Aviation Fuel, SAF) per jaar te produceren. Neste verwacht dat het project in de tweede helft van 2023 voltooid is.

Samen met de lopende uitbreiding van de raffinaderij in Singapore zal Neste tegen eind 2023 de capaciteit hebben om jaarlijks 1,5 miljoen ton SAF te produceren. Momenteel bedraagt de jaarlijkse productiecapaciteit van Neste’s duurzame vliegtuigbrandstof 100.000 ton. In pure vorm en gedurende de levenscyclus, vermindert SAF de uitstoot van broeikasgassen tot tachtig procent in vergelijking met fossiele kerosine volgens Neste.

Investeringsbeslissing

‘Deze investering in SAF-capaciteit in Rotterdam is een volgende belangrijke stap voor Neste in de uitvoering van onze groeistrategie: een wereldleider worden in hernieuwbare en circulaire oplossingen’, zegt Peter Vanacker, President en CEO bij Neste. ‘We willen onze klanten helpen hun emissies van broeikasgassen te verminderen met ten minste 20 miljoen ton in 2030.’

Eerder dit jaar liet Neste al weten klaar te zijn voor een uiteindelijke investeringsbeslissing over de bouw van de volgende raffinaderij voor Neste’s hernieuwbare producten in Rotterdam. Die beslissing wordt eind dit jaar of begin 2022 genomen.

Delen:
Author