HomeArchiefNeste opent hub in Hoofddorp voor hernieuwbare vliegtuigbrandstof
hernieuwbare brandstof

Neste opent hub in Hoofddorp voor hernieuwbare vliegtuigbrandstof

Neste heeft een kantoor geopend in Hoofddorp, dat dient als wereldwijde hub voor de groeiende Renewable Aviation divisie. Hiermee wil het bedrijf hernieuwbare brandstof aan de luchtvaart leveren.

Die brandstof is genaamd Neste My Renewable Jet Fuel en is tijdens meer dan duizend commerciƫle vluchten getest en wordt al verkocht en gebruikt op de markt. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag wereldwijd, heeft Neste haar capaciteit om te produceren reeds verhoogd, en is daarmee in staat om 100.000 ton hernieuwbare vliegtuigbrandstof per jaar te leveren. In 2022 heeft Neste de capaciteit om jaarlijks meer dan 1 miljoen ton te produceren.

Groei versnellen

Volgens het bedrijf behoort Nederland tot de landen die het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen wereldwijd het sterkst bevorderen. Door de commerciƫle activiteiten van de divisie Renewable Aviation in de regio Amsterdam te concentreren, wil Neste de groei van het bedrijf verder versnellen. En ze wil haar strategische doel, om de belangrijkste partner voor de luchtvaartbranche te worden als het gaat om de wereldwijde levering van hernieuwbare brandstof voor vliegtuigen, nastreven. De Renewable Aviation divisie zal worden geleid door Thorsten Lange, die uiterlijk in februari 2020 aantreedt.

Delen:
Tags
Author