HomeArbeidsmarktNieuw opleidingscentrum North Sea Port helpt bedrijven aan talent
North Sea Port

Nieuw opleidingscentrum North Sea Port helpt bedrijven aan talent

In het havengebied van North Sea Port komt een grensoverschrijdend werk- en opleidingscentrum om de havenbedrijven in deze regio te ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt personeel. De Stad Gent, het UWV en de Vlaamse tegenhanger VDAB Oost Vlaanderen, North Sea Port en de havenafdeling van Voka (VeGHO) tekenden hiertoe een intentieverklaring.

Het centrum zal ondernemers helpen om hun vacatures in te vullen en gaat ook zelf op zoek naar geschikte kandidaten in Vlaanderen, Nederland en daarbuiten. North Sea Port Talent zal ook in opleidingen voorzien en het havengebied promoten als aantrekkelijke werkplek.

Eén van de belangrijkste aandachtspunten van het North Sea Port Talent centrum is de grensarbeid. Hoewel het havengebied één economische regio is, vormt de landsgrens tussen Nederland en Vlaanderen toch vaak een belemmering. Het is voor werknemers en werkgevers soms onnodig complex om vacatures te vullen.

Pilot

North Sea Port Talent startte als tweeledig pilootproject in 2021 en liep tot december vorig jaar. Enerzijds zochten de partijen naar mogelijkheden om op middellange en lange termijn het personeelstekort op te lossen. Anderzijds werd gekeken naar de problematiek op korte termijn.

Met de ondertekening van de intentieverklaring wordt een vervolg aan gegeven aan de twee pilots.

Bij de 550 bedrijven in het gebied werken momenteel ruim honderdduizend mensen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl