HomeTransitieNieuw waterstofbedrijf Technip Energies en John Cockerill verwacht miljardenomzet
John Cockerill en Technip Energies richten waterstofbedrijf op

Nieuw waterstofbedrijf Technip Energies en John Cockerill verwacht miljardenomzet

Technip Energies en John Cockerill richten Rely op, een nieuw bedrijf dat geïntegreerde oplossingen aanbiedt op het gebied van groen waterstof. De twee bedrijven bundelen hun krachten waarbij Technip een brede kennis over waterstofinstallaties inbrengt en John Cockerill kan bogen op een marktaandeel van meer dan 20 procent in de markt voor elektrolysers.

Rely zal zich specifiek richten op R&D om bestaande technologieën te verbeteren, nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen en het concurrentievermogen van projecten voor de groene waterstof- en power-to-X-markten te verbeteren. Het nieuwe bedrijf neemt alkaline-elektrolysers af van John Cockerill Hydrogen, een dochtervennootschap van John Cockerill. Als onderdeel van de overeenkomst krijgt Rely naar verwachting een minderheidsbelang in John Cockerill Hydrogen van 10%.

Omzet

Rely richt zich specifiek op de markt voor industriële projecten. Het verwacht een omzet van meer dan een miljard euro tegen 2030. Rely wordt gevestigd in België en is voor 60% eigendom van Technip Energies. De overige 40% zijn in handen van John Cockerill. Er komen meer dan 200 waterstofspecialisten bij het bedrijf te werken.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl