HomeArchiefNieuwe naam voor Amsterdamse terminal Vopak

Nieuwe naam voor Amsterdamse terminal Vopak

Vopak Terminal Amsterdam Westport heet voortaan Evos Amsterdam terminal. Vopak maakte eerder dit jaar de verkoop van de terminal aan First State Investments al bekend. ‘Evos komt van het Latijnse woord evolvere’, legt managing director Ramon Ernst uit. ‘Het staat voor ontwikkeling, continue stroom en evolutie.’ Ramon Ernst blijft managing director, nu van de Evos Amsterdam terminal.

Vopak richtte de moderne tankterminal op in 2011. Deze biedt inmiddels een totale capaciteit van meer dan 1.200.000 kubieke meter voor verschillende vloeibare producten. Er staan 41 opslagtanks op het terrein.

Vopak en de Haven van Amsterdam investeerden onlangs nog samen in uitbreiding van de infrastructuur voor de behandeling van schepen bij de terminal. Eén steiger is uitgebreid met een ligplaats voor zeeschepen en er kwam een nieuwe kademuur met twee ligplaatsen voor binnenvaartschepen. Daardoor zijn er sinds januari dit jaar vier ligplaatsen voor zeeschepen en tien voor binnenschepen.

Strategie

Naast de terminal in Amsterdam heeft Vopak ook terminals in Hamburg en Algeciras (Spanje) verkocht. De verkopen passen binnen de strategie van Vopak. Het bedrijf wil in Europa haar positie versterken op de grote industriële clusters in Antwerpen en Rotterdam. Eelco Hoekstra, CEO van Vopak: ‘Wereldwijd hebben we momenteel meer dan twee miljoen kubieke meter in aanbouw en er zullen nieuwe projecten worden aangekondigd om onze portefeuille uit te breiden met een focus op industriële, chemische en gasterminals. En om onze strategische positie op hublocaties te behouden.’

Lees ook het interview met terminal manager Martijn de Gier, finalist bij de verkiezing Plant Manager of the Year 2018.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl