nieuws

Nieuwe technische opdracht voor Vakkanjers

Publicatie

19 jun 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

opleiding, techniek

In opdracht van het ‘Nationaal Comité 4 en 5 mei’ gaan vmbo’ers en mbo’ers uit Nederland komend schooljaar een monumentale installatie ontwerpen, ontwikkelen en bouwen. Dit gebeurt vanuit Vakkanjers, een programma waarin studenten hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen.

In de challenge geven de teams eigentijdse invulling aan het begrip vrijheid. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie. De teams bouwen een eigen moNUment, de ontwerpen zijn verbonden met elkaar en kunnen elk jaar verder worden uitgebreid. Ontwerpeisen van de opdracht zijn naast de modulaire opzet onder meer gebruik van duurzame materialen en robuustheid.

Vakmanschap

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding en vrijheid. Hoewel het aantal mensen met eigen ervaringen en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog afneemt, blijkt uit onderzoek dat de oorlog nog altijd invloed heeft op de huidige mening over vrijheid. Naast het ontwikkelen van interesse en vaardigheden in vakmanschap is deze challenge erop gericht om te ontdekken hoe de huidige generatie jongeren denkt over vrijheid.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook vaardigheden zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

Sloop en sanering Aluchemie kan beginnen