HomeUtilitiesNieuwe waterzuivering Chemours Dordrecht officieel geopend
Nieuwe afvalwaterzuivering Chemours Dordrecht geopend

Nieuwe waterzuivering Chemours Dordrecht officieel geopend

Chemours Netherlands heeft vorige week de nieuwe waterzuiveringsinstallatie op haar site in Dordrecht officeel geopend. De Aquarius installatie zuivert al het afvalwater van het productieproces. Volgens het bedrijf worden de schadelijke stoffen PFAS met een effectiviteit van 99,9 procent verwijderd.

De nieuwe waterzuiveringsinstallatie zuivert continu gemiddeld 60.000 liter water per uur. Het afvalwater wordt opgevangen in drie bezinktanks waarin de grootste vaste delen bezinken of afdrijven. Daarna stroomt het water door de dissolved air flotation unit. Hier wordt het gemengd met een klontermiddel en een lucht/water mengsel. Hierdoor worden de kleinere vaste deeltjes verwijderd. De

Chemours nieuwe afvalwaterzuivering

Nieuwe afvalwaterzuivering Chemours

laatste vaste deeltjes blijven achter in de zand- en zakkenfilters. Tot slot zijn koolstofbedden geplaatst om het opgeloste PFAS door absorptie uit het water te halen.

 

 

 

 

 

 

Investeringsprogramma

De installatie maakt deel uit van een investeringsprogramma om gefluorineerde organisch stoffen, waaronder GenX naar lucht en water te reduceren. Chemours investeerde hierin 75 miljoen euro. Chemours reduceerde de emissies van GenX in 2021 met 99 procent. De emissies van de overige gefluorineerde organische stoffen worden per 1 januari 2024 met 80% gereduceerd. Recentelijk kreeg Chemours nog uitstel van de rechtbank om een emissiereductie van 99% te realiseren. Het bedrijf trekt de komende vijf jaar nog 50 miljoen euro uit om dit te bereiken. Overigens gaan de Provincie Zuid Holland en DCMR Milieudienst Rijnmond in hoger beroep tegen de uitspraak.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl