HomeArchiefNieuwe zeeftoren haalt meer grondstoffen uit afvalstroom

Nieuwe zeeftoren haalt meer grondstoffen uit afvalstroom

Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen investeert in een innovatieve zeeftoren in de Eemshaven. Hiermee kan het bedrijf vijfhonderdduizend ton aan grondstoffen zeven. Dat is twintig keer meer dan met de huidige apparatuur. De gezeefde en gesorteerde grond is vervolgens geschikt voor hergebruik in de beton- en asfaltindustrie.

Door grondstoffen te recyclen, is er minder zand- en grindwinning nodig. Dit bespaart veel CO2 in vergelijking met standaard asfalt en beton. Bovendien komt bij de koeling van de thermisch gereinigde grond in de zeeftoren restwarmte vrij. Die kan gaat het bedrijf gebruiken voor het bedrijfsproces en voor de verwarming van de gebouwen. Met de nieuwe zeeftoren verwacht Theo Pouw de grote hoeveelheid thermisch gereinigde grond op het terrein in de Eemshaven terug te brengen.

Het bedrijf in de Eemshaven verzorgt de productie van beton, de op- en overslag en het transport van primaire en secundaire bouwstoffen, de inname en verwerking van verontreinigde grondstromen en diverse soorten bouw- en slooppuin. Voor de verwerking beschikt het bedrijf over een thermische reiniger, immobilisatie-installatie en mobiele breekinstallaties. Materiaal dat niet in Eemshaven kan worden gereinigd, gaat per schip naar de vestiging in Utrecht waar andere technieken beschikbaar zijn.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl