HomeArchiefNouryon breidt productie MCA in Delfzijl uit

Nouryon breidt productie MCA in Delfzijl uit

Nouryon wil de productiecapaciteit voor monochloorazijnzuur (MCA) in Delfzijl tegen het einde van 2020 uitbreiden. MCA is essentieel voor de productie van veel gewasbeschermingsmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Ook is het een belangrijke bouwsteen voor de voedings- en farmaceutische industrie.

Nouryon investeert in technologie en efficiencyverbeteringen om de huidige MCA-productie in Delfzijl te verhogen. Dit draagt bij aan de groei van de markt en aan de eigen toegenomen consumptie van MCA voor de productie van carboxymethylcellulose (CMC). Eerder dit jaar nam Nouryon namelijk het CMC-bedrijf van J.M. Huber over. CMC is een duurzaam, biobased wateroplosbaar polymeer dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, bindmiddel, stabilisator en filmvormer. Nouryon is ook begonnen met een studie om meer capaciteit vrij te maken voor chloor, de belangrijkste grondstof voor MCA.

Het uitbreidingsproject in Delfzijl in combinatie met de opening van een nieuwe joint venture-fabriek in India later dit jaar verhoogt de totale MCA-productiecapaciteit van Nouryon met meer dan twintig procent.

Delen:
Author