HomeArchiefStart- en landingsbanen Schiphol krijgen onderhoudsbeurt

Start- en landingsbanen Schiphol krijgen onderhoudsbeurt

De Kaagbaan is twee weken niet beschikbaar voor vliegtuigen vanwege onderhoudswerkzaamheden. Ook andere start- en landingsbanen van Schiphol krijgen de komende maanden een onderhoudsbeurt.

Tijdens dit onderhoud aan de Kaagbaan wordt het asfalt en de baanmarkering waar dat nodig is vernieuwd. Ook wordt gekeken naar de baanverlichting en vervangt Schiphol de oude lampen door duurzame ledverlichting. Tevens voert het bedrijf bij de Kaagbaan werkzaamheden uit ter voorbereiding op het aanleggen van een extra taxibaan over de snelweg A4, in het kader van de Roadmap veiligheidsverbetering Schiphol.

Roadmap

Deze roadmap geeft het overzicht van de veiligheidsmaatregelen die de sector gezamenlijk neemt en al heeft genomen naar aanleiding van de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, de integrale veiligheidsanalyse van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en eigen onderzoek. De sector geeft met de roadmap inzicht in de concrete stappen die zij zet om de veiligheid op Schiphol verder te verbeteren en risico’s te verminderen.

Andere start- en landingsbanen

De Kaagbaan is niet als enige aan de beurt voor een onderhoudsbeurt. De Buitenveldertbaan is in juli al opgeknapt. De komende maanden volgen nog de Aalsmeerbaan, de Polderbaan en Schiphol-Oostbaan.

Delen:
Tags
Author