HomeArchiefOpnieuw aardbevingen in Groningen

Opnieuw aardbevingen in Groningen

Ondanks het terugschroeven van de gasproductie, werd Groningen vanmorgen opgeschrikt door een aardbeving. De beving had een magnitude van 3.4 volgens de Schaal van Richter, wat maar 0.2 punten lager is dan de hoogst gemeten aardbeving. Het epicentrum lag bij Westerwijwerd.

NAM-directeur Johan Atema: ‘Vanochtend heeft er rond 06.00 uur een aardbeving van 3.4 plaatsgevonden in de omgeving van Westerwijtwerd. In de eerste plaats ben ik opgelucht dat er voor zover wij weten geen persoonlijk letsel is. Maar natuurlijk ben ik ook geschrokken van deze aardbeving en het effect dat deze weer heeft op de Groningers. Wij werken aan een analyse conform het Meet- en Regelprotocol Groningen. Binnen 48 uur stuurt de NAM een eerste analyse aan SodM en EZK.’

Sinds de jaren negentig hebben meer dan duizend aardbevingen in het noorden plaatsgevonden doordt doordat de zandsteenlaag in elkaar wordt gedrukt als gas uit de bodem wordt gehaald.

Vorig jaar heeft NAM nog productieclusters gesloten na een aardbeving bij Zeerijp. De gasproductie was al teruggeschroefd naar 21,6 miljard kuub per jaar.

Delen:
Author

David@industrielinqs.nl