HomeArchiefOptimale benutting van batterijsysteem
Optimale benutting van batterijsysteem

Optimale benutting van batterijsysteem

Centrica Business Solutions gaat drie batterijopslagcentrales in Engeland optimaliseren. Arlington Energy ontwikkelt en bouwt de Lithium-Ion batterijsystemen. 4 Renewable Energy, onderdeel van de Franse investeringsmaatschappij RGREEN INVEST, financiert de bouw en heeft het tienjarige contract met Centrica afgesloten.

De drie projecten, met een totale capaciteit van 89 megawatt, worden nog dit jaar tegen de zomer opgeleverd. Eenmaal in bedrijf bieden de installaties cruciale flexibiliteit aan het energiesysteem. Centrica Business Solutions zorgt ervoor dat de output van de batterijen in realtime wordt aangepast en de installaties optimaal worden benut om op elk moment het meest kosteneffectieve en strategische gebruik van de energieopslagcapaciteit te realiseren. Daarmee maximaliseert het bedrijf zowel de duurzaamheid van de systemen als het competitief rendement op de investering van de projecten.

Ook in Nederland wil Centrica Business Solutions haar portfolio verder uitbreiden. Dit doet het bedrijf samen met lokale partner iWell.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl