HomeArchiefOptimalisatie van de olie- en gasindustrie met Sensia

Optimalisatie van de olie- en gasindustrie met Sensia

Sensia, een onlangs opgerichte joint venture van Rockwell Automation en Schlumberger, heeft haar toegevoegde waarde bewezen. Tijdens de internationale Automation Fair van Rockwell Automation in Chicago, werd benadrukt dat Sensia, dankzij expertise vanuit beide founding fathers, in staat is om op vele vlakken optimalisatie van de olie- en gasindustrie te bewerkstelligen.

Sensia biedt geïntegreerde automatiseringsoplossingen voor de werkprocessen rond olievelden. Door het samenbrengen van slimme meetoplossingen, domeinexpertise en automatisering, kan de olie- gasindustrie het volledige potentieel van haar assets benutten. De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat iedere asset productiever en meer winstgevend kan worden.

Optimalisatie

Neil Enright, vice president sales en marketing: ‘Sensia springt in op een aantal belangrijke vraagstukken vanuit de markt. Naast de behoefte aan een verbetering van de productie en verlaging van de kosten, vraagt de klant om verkorting van de tijd tussen het boren en de productie. Ook het optimaal benutten van de bestaande assets staat hoog op het wensenlijstje, evenals een verbetering van de veiligheid en duurzaamheid.’
In dit vierde industriële tijdperk is veel meer data beschikbaar. Wanneer slimme, connected apparatuur wordt ingezet om deze data te ontsluiten en te analyseren, kunnen gefundeerde beslissingen worden genomen waarmee tijd en interacties tussen detectie, diagnose en productie sterk kunnen worden verminderd. Wat voorheen maanden en dagen in beslag nam, wordt hierdoor uitgevoerd in minuten en seconden. Sensia is in staat om verschillenden assets aan elkaar te koppelen en handmatige processen te vervangen door veilige en schaalbare oplossingen, die in één systeem geïntegreerd zijn.

Ervaring

Op 1 oktober 2019 is Sensia officieel van start gegaan, opererend als zelfstandige entiteit, waarvan Rockwell Automation 53 procent in eigendom heeft en Schlumberger 47 procent. Andrea Monte, vice president operations: ‘Sensia is nog jong, maar we maken gebruik van twee sterke founding fathers met vele jaren kennis en ervaring.’ Met kennis en expertise vanuit beide bedrijven wordt samengewerkt om de productie, het transport en de verwerking van olie en gas eenvoudiger, veiliger en productiever te maken en beter te begrijpen van begin tot eind.

Delen:
Author