HomeArchiefOud Shell-man As Tempelman nieuwe CEO Eneco

Oud Shell-man As Tempelman nieuwe CEO Eneco

De Raad Van Commissarissen van Eneco benoemde As Tempelman als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Eneco. Tempelman is sinds 2016 Vice President East bij Koninklijke Nederlandse Shell in Singapore. Daar was hij verantwoordelijk voor de geïntegreerde gasactiviteiten in het Midden-Oosten en Azië. Hij begint zijn werkzaamheden bij Eneco op 1 juli aanstaande.

Mel Kroon, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘We zijn verheugd dat we in As Tempelman een zeer geschikte nieuwe CEO hebben gevonden die de duurzame strategie van Eneco zal voortzetten en uitbouwen. Hij verdiende zijn sporen als een ondernemende leider met visie die zich richt op de uitvoering van de strategie en het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Daarbij is hij sterk in communicatie en heeft hij oog voor talentmanagement.’

Passie voor duurzaamheid

As Tempelman: ‘Eneco heeft een toonaangevende positie in de energietransitie in Europa. Met de nieuwe aandeelhouders is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden die enerzijds aan de veranderende energiebehoeften van klanten voldoen en anderzijds een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. In de 25 jaar dat ik werkzaam ben in de energiesector heb ik een ware passie ontwikkeld voor duurzaamheid. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om deel uit te maken van de koers die het bedrijf volgt in de transitie.’

As Tempelman bekleedde verschillende hogere managementposities binnen de downstream en aardgasactiviteiten van Shell. Op dit moment is hij Vice President Gas Ventures voor Azië en bekleedt hij bestuursfuncties in Brunei, Oman en Maleisië. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de Shell bedrijfsonderdelen Lubricants, Wholesale Fuels, Aviation Fuels en LPG in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In het begin van zijn carrière vervulde hij strategische, operationele en commerciële functies in Rotterdam en Londen.

Ruud Sondag

As Tempelman volgt Ruud Sondag op. Sondag legde op eigen verzoek zijn functie neer nadat de verkoop van de aandelen Eneco aan het consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power op 25 maart jongstleden was afgerond.

Delen:
Tags
Author

David@industrielinqs.nl