nieuws

Overname Millennium door Lyondell afgerond

Publicatie

12 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

HOUSTON – Lyondell Chemical Company heeft vandaag aangekondigd dat het de aankoop van Millennium Chemicals heeft afgerond. Aandeelhouders van beide bedrijven keurden de transactie goed. Door de aankoop wordt Lyondell het derde chemiebedrijf in Noord-Amerika en wereldwijd nummer zeven.
De beurshandel in Millennium werd gisteren gestaakt. De aandeelhouders van Millennium zijn vanaf nu aandeelhouders van Lyondell. Het bedrijf zal onder de naam Lyondell blijven opereren met het hoofdkantoor in Houston. Met het afronden van de transactie zijn zowel Millennium en Equistar Chemicals volle dochters van Lyondell. De twee bedrijven blijven onafhankelijke entiteiten.
Met de transactie krijgt de Raad van Bestuur twee nieuwe leden. Worley H. Clark, Jr. was voorzitter van de Raad van Bestuur van Millennium sinds begin 2003. Hij was president en CEO van Nalco van 1982 tot 1994. David J.P. Meachin was sinds 1996 directeur can Millennium, en was topman van Cross Border Enterprises, sinds de oprichting in 1991.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.