HomeArchiefPapierfabriek bron van Belgische legionella
bron

Papierfabriek bron van Belgische legionella

De papierfabriek van Stora Enso Langerbrugge is de bron van een legionellabesmetting die twee dodelijke slachtoffers eiste. De koeltorens zijn direct buiten bedrijf gesteld en worden onderzocht.

De uitbraak maakte in de omgeving 32 slachtoffers, van wie er twee overleden. Het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid wilde de naam van de bron niet prijsgeven, maar Stora Enso heeft zelf een persbericht naar buiten gebracht waarin het medeleven betuigt aan de getroffen mensen en hun families.  Stora Enso-directeur Chris De Hollander zegt volledig samen te werken met de autoriteiten, maar hangende het onderzoek verder geen uitspraken te kunnen doen.

Ontsmetten

Het nationaal referentiecentrum bevestigde dat ze een genetische overeenkomst vond tussen de stalen van het koeltorenwater van één bedrijf en vijf patiënten. Stora Enso heeft de opdracht gekregen zijn koeltorens dagelijks te blijven ontsmetten en dagelijks stalen te nemen. Als dat ontsmettingsregime niet haalbaar is voor het bedrijf, moest zij de vier koeltorens stilleggen. Dat heeft het bedrijf nu dus preventief al gedaan.

Delen:
Tags
Author

David@industrielinqs.nl