HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenPaques Biomaterials sluit intentie-overeenkomsten met Zuid-Koreaanse bedrijven
PHA Paques Biomaterials

Paques Biomaterials sluit intentie-overeenkomsten met Zuid-Koreaanse bedrijven

Paques Biomaterials heeft met twee bedrijven uit Zuid-Korea een intentie-overeenkomst gesloten. Kolon Industries, producent van chemicaliën en textiel en het bouwbedrijf Kolon Global gaan de PHA technologie van de Nederlandse start-up toepassen.

Paques Biomaterials ontwikkelde een procedé om het thermoplastische materiaal PHA met behulp van bacteriën uit organische afvalstromen te maken. Momenteel heeft het bedrijf een upstream demonstratie-installatie in Dordrecht staan waarin de bacteriën groeien en tientallen kilo’s reststromen per dag omzetten. Nu werkt het bedrijf aan de engineering van een extractie-installatie om het PHA te produceren. Paques Biomaterials bouwt op GETEC-park in Emmen een demonstratie-installatie die het eind volgend jaar in gebruik neemt. In 2027 wil het bedrijf een commerciële installatie voor de productie van Caleyda operationeel hebben.

De overeenkomst met de Zuid-Koreaanse bedrijven is een belangrijke stap voor Paques Biomaterials om te groeien. Door de realisatie van een productie-installatie op grote schaal in Zuid-Korea, denkt de onderneming snel PHA op grote schaal te kunnen produceren.

Lees meer over deze innovatieve onderneming in de meest recente editie van Industrielinqs Magazine:

Vijf keer circulaire oplossingen in beeld

Industrielinqs 3-2023

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl