HomeArchiefPaques tekent miljoenencontract met Zweedse afvalwaterfabriek
Zweedse papierfabriek

Paques tekent miljoenencontract met Zweedse afvalwaterfabriek

Paques tekende een een miljoenencontract met het Scandinavische energiebedrijf Gasum. De handelaar wil BIOPAQ ICX anaerobe bioreactoren en een THIOPAQ gasontzwavelingsinstallatie inzetten om de afvalwaterstroom van een Zweedse papiermolen om te zetten in biogas.

Het energiebedrijf Gasum en Stora Enso tekenden eind 2018 een contract voor de bouw van een biogasinstallatie bij de papierfabriek Nymölla in Stora Enso in Zweden. De fabriek, gebouwd en geëxploiteerd door Gasum, zal het afvalwater van de fabriek veranderen in hernieuwbare energie.

Gasum is van plan om Liquefied Biogas (LBG) te produceren en verkoopt dit als brandstof voor auto’s, bussen, vrachtwagens en veerboten. Het biogasproject Nymölla omvat biogasproductie, upgrading en liquefactie. De verwachte LBG-productie van de installatie is 220 megawattuur per dag. Het project zal medio 2020 in bedrijf komen.

Papierfabriek

De Nymölla Mill in Stora Enso, gelegen in het zuiden van Zweden, heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 340.000 ton pulp en 485.000 ton houtvrij ongecoat (WFU) papier voor kantoor- en postgebruik. Stora Enso’s bekende kantoorpapiermerk Multicopy wordt geproduceerd in Nymölla

Gasum

Het energiebedrijf Gasum is een Scandinavische gashandelaar en expert op het gebied van energiemarkten. Samen met zijn partners bouwt Gasum een ​​brug naar een koolstofneutrale maatschappij op het land en op zee. Gasum importeert aardgas in Finland en bevordert de circulaire economie door afvalverwerking en productie van biogas en gerecycleerde voedingsstoffen in Finland en Zweden. Het bedrijf biedt energie voor warmte- en stroomproductie, industrie en weg- en zeevervoer.

Het bedrijf heeft een netwerk voor gasvulstations dat ook voor zware voertuigen wordt gebruikt. Gasum is ook de leidende speler op het gebied van vloeibaar aardgas (LNG) op de Noordse markt.

Delen:
Author

David@industrielinqs.nl