nieuws

Petro&Chem.net vanaf 1 maart online

Publicatie

3 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

De nieuwe digitale nieuws- en informatiedienst Petro&Chem.net (www.petroenchem.net) is gisteren online gegaan. Petro&Chem.net is een gezamenlijk product van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en uitgeverij Prosper Business Media. De digitale dienst biedt real time nationaal en internationaal nieuws voor de Nederlandse en Vlaamse petro- en chemische industrie. Bovendien bevat Petro&Chem.net uitgebreide bestanden, met onder andere investeringsinformatie, bedrijfs- en sectoranalyses, het artikelenarchief van het vakblad Petrochem en een uitgebreide catalogus met informatie over opdrachtgevers en toeleveranciers.

De dienst moet uitgroeien tot een onmisbaar kennisplatform binnen de procesindustrie. Petro&Chem.net wordt een betaalde dienst, maar zal in de gehele maand maart voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Met de lancering van Petro&Chem.net zet het ANP een belangrijke stap in de nieuws- en informatievoorziening binnen zakelijke markten. Voor Prosper is het nieuwe product een welkome uitbreiding van het kennisnetwerk dat de uitgeverij heeft in de petro- en chemische sector met het vakblad Petrochem en de congressen Petrovision en Chemvision als belangrijke onderdelen. Moderne informatie- en communicatietechnologie maakt het steeds beter mogelijk om specifieke doelgroepen te voorzien van zeer actuele informatie over hun eigen sectoren.

Door een uitgekiende koppeling van specifiek nieuws aan waardevolle archieven en informatiebestanden hebben het ANP en Prosper Business Media met Petro&Chem.net hun eerste gezamenlijke nieuws- en informatiedienst ontwikkeld voor een specifieke zakelijke markt.
De applicatie die ANP en Prosper samen met ICT-partner Mediasystemen ontwikkelden voor Petro&Chem.net is ook toepasbaar voor andere zakelijke sectoren. De software is opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals een uitgebreid redactiesysteem, een module voor het filteren van on line nieuwsaanbod, een koppeling met bestaande abonnee- en facturatiesystemen en verschillende databasestructuren. Door deze generieke opbouw is de applicatie uitstekend toepasbaar in andere zakelijke branches. Zo onderzoeken de partners momenteel de mogelijkheden voor toepassingen binnen de andere sectoren waarin uitgeverij Prosper actief is, waaronder de beveiligingsbranche, de energiesector en de branche voor industrieel onderhoud. Ook zijn de partners inmiddels in gesprek met brancheverenigingen en een beursorganisatie voor mogelijke toepassing. De applicatie komt ook op licentiebasis beschikbaar voor andere uitgeverijen van business-to-business-informatie.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.