nieuws

Petrochemie is behoudend in toepassing van innovatieve oplossingen

Publicatie

22 apr 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Het recht om te groeien is geen recht, maar een must om te kunnen wedijveren met opkomende markten. Diverse leveranciers komen steeds met innovatieve oplossingen waarmee de petrochemische industrie haar processen kan verbeteren, maar die worden mondjesmaat toegepast. De industrie durft alleen te investeren in zulke oplossingen als deze bewezen hebben goedkoper te zijn dan conventionele oplossingen en meer rendement opleveren.
Dat zei Arend Meijer, general manager van Emerson Process Management Nederland tijdens de ochtendsessie van PetroVision 2004. Hij ging in op de rol van leveranciers bij de realisatie van groei in de vorm van duurzame waardecreatie in de industrie.
Meijer constateerde dat de industrie behoudend is en met name in tijden van recessie geneigd is naar conventionele oplossingen te grijpen in plaats van innovatieve processen toe te passen. Vrijwel alle congresdeelnemers waren dat met hem eens, zo bleek uit een stemronde waarbij men een groene of een rode kaart kon opsteken.
Volgens Meijer wordt de stimulering van technologie door de overheid in Nederland vooral bepaald door ambtenaren die vaststellen waar subsidiepotjes voor worden gebruikt. Hij pleitte ervoor om de keuzes voor technologiestimulering te maken op basis van overleg tussen overheid, leveranciers en eindgebruikers.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.