nieuws

Petroplus-beleggers wijzen bod Carlyle af

Publicatie

12 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – De Petroplus-aandeelhouders Darlin en Delta Lloyd houden voet bij stuk en zullen niet ingaan op het bod van investeringsmaatschappij Carlyle op het olieraffinagebedrijf. De partijen hebben samen ruim tien procent van de aandelen Petroplus in handen.
Carlyle zal het bod alleen gestand doen als 95 procent van de aandelen wordt aangemeld. Andere aandeelhouders zeggen wel het bod laag te vinden, maar willen of kunnen nog niet aangeven of ze het bod al of niet zullen steunen.
"Het bod van acht euro per aandeel is in mijn ogen duidelijk te laag. Dus zal ik onze stukken niet aanmelden", zegt Alex Otto, hoofd aandelenbeleggingen van Delta Lloyd. Delta Lloyd heeft een belang van 5,3 procent. Ook Frederik van Beuningen van Darlin zegt "er niet over te peinzen" zijn belang van 5,2 procent aan te melden. "Het bod is belachelijk laag en dus gaan wij niet in op het bod van Carlyle."
Petroplus maakte donderdag bekend dat het de eis laat vallen dat het ten minste 73,33 procent van de obligatielening van 225 miljoen euro die in 2010 afloopt in handen wil hebben voordat het aandelenbod van start gaat. Wel stelt de onderneming als eis dat minstens vijftig procent van de obligatiehouders akkoord gaat met wijziging van de trustakte van de obligatielening. Het gaat hierbij met name om bepalingen die de obligatiehouders grote zeggenschap geven in geval Petroplus niet voldoet aan bepaalde ratio’s.
Carlyle maakte in mei van dit jaar bekend, samen met het Petroplus-management, Petroplus over te willen nemen. De Petroplus-bestuurders Marcel van Poecke en Willem Willemstein hebben beide een belang van 11,4 procent in Petroplus.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.