HomeArchiefPlannen voor grote batterijfabriek in Wallonië
ABEE

Plannen voor grote batterijfabriek in Wallonië

Het Belgische ingenieursbureau Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) heeft aangekondigd een grote fabriek voor batterijen voor voertuigen en stationaire toepassingen te willen bouwen. De fabriek zou in de Waalse plaats Seneffe-Manage (in de buurt van Charleroi) moeten komen. De fabriek, door het bedrijf BE-VOLT Battery Systems genoemd, krijgt een capaciteit van 3 GWh en zal 300 tot 500 banen opleveren.

De fabriek van ABEE wordt de eerste ‘giga-fabriek’ voor batterijen in België. Momenteel worden dit type batterijen gemaakt door niet-Europese bedrijven. Volgens de Belgische onderneming voldoen die batterijen vanaf 2030 niet meer aan de Europese standaarden.  De fabriek zou tegen 2025 moeten worden opgeleverd. Met de bouw van de fabriek zou een investering van 33 miljoen euro zijn gemoeid.

In de tussentijd bouwt ABEE aan een nieuw R&D Center in Ninove, ten westen van Brussel. Daar wordt onder andere een grote Dry Room gebouwd. Dit gebouw wordt ook het Europese hoofdkantoor van het bedrijf. Dit zou volgend jaar gereed moeten zijn.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl