platform-event

Watervisie 2022: De kracht van de waterketen

Wanneer

22 Jun 2022

Platform

Industrielinqs

Organisatie

Industrielinqs pers en platform

Verdroging, verzilting en vervuiling zorgen voor waterstress in alle schakels van de waterketen. Als reactie op die stress optimaliseren waterschappen, drinkwaterbedrijven en industriële watergebruikers hun eigen waterbalans. Daarbij missen ze wel een kans op duurzamer, efficiënter en goedkoper waterbeheer. Want over de eigen grenzen heen, dienen zich vaak de mooiste alternatieven aan. Het is nu meer dan ooit tijd om de kracht van de gehele keten te benutten.

Watervisie is dit jaar onderdeel van het iLinqs Festival van de industrie. Op woensdag 22 juni brengen we de waterketen samen om de gezamenlijke zorgen te delen en oplossingen te zoeken voor de industriële watertransitie.

Programma

In twee talkshows leggen we de uitdagingen voor de komende vijf jaar vast.

13.30 – 14.15 uur De kracht van de innovatieketen

Met een talk van Mariska van Dalen van Lamb Weston/Meijer onderzoeken we de kracht van de innovatieketen. Daarna discussiëren we verder over waterstress en waterhergebruik met David Moed van Evides Industriewater en André Mepschen van Water Alliance.

14.15 – 15.00 uur De kracht van circulair water

Hoor in de Talk van Lianne van Oord van Brightsite hoe ver Chemelot is met het programma ‘Circulair water voor Chemelot’. Daarna discussiëren we verder over circulair water en de kracht van de keten met Walter van der Meer van Oasen, Mirella Zuijdgeest van Waterschap Brabantse Delta en Ronny Faasen van IV-Water.

15.30 – 17.00 uur Dragons’ Den of Water Transition 

Ook de transitie op het gebied van water kan een versnelling gebruiken. Daarom organiseert het Watervisie Platform haar eerste  Dragons’ Den of Water Transition (DDoWT). Innovatieve bedrijven die net dat laatste zetje kunnen gebruiken om de industriewatermarkt te bestormen pitchen hun innovatie en vragen de dragons om hen te steunen. Laat u inspireren en wellicht vindt u dé oplossing voor uw watervraagstukken.

Met onder andere Dragons David Moed van Evides Industriewater, Hein Molenkamp van Water Alliance en Michiel van der meer van Bilfinger Tebodin. En innovators Termanox, O3Systems, Submerge en Rolapac

Wellicht vindt u deze events ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.