HomeArchiefProeven met explosies voor sloop Middensluis Terneuzen

Proeven met explosies voor sloop Middensluis Terneuzen

Rijkswaterstaat voert vandaag een praktijkproef uit met proefschoten bij het sluizencomplex in Terneuzen. Proefschoten zijn kleine gecontroleerde explosies om geluid en trillingen te kunnen meten. De praktijkproef moet uitwijzen wat de beste werkwijze is voor de sloop van de Middensluis.

Het plan is om de Middensluis onder water te slopen. Daarbij zet Rijkswaterstaat mogelijk explosieven in. Er is ruime ervaring met deze sloopmethode en doordat het slopen onder water gebeurt, is er minder geluidsoverlast. Eind 2021 begint de sloop van de Middensluis. Het werk zal een klein jaar duren.

Nieuwe Sluis

De bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen is in volle gang. Naar verwachting vaart eind 2022 het eerste schip door de Nieuwe Sluis. Deze wordt net zo groot als de sluizen in het Panamakanaal, namelijk 427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep. Opdrachtgever is de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie, aannemerscombinatie Sassevaart bouwt de Nieuwe Sluis.

Het sluizencomplex bij Terneuzen is de toegangspoort naar de havens van Terneuzen en Gent en zorgt voor een scheepvaartverbinding tussen Nederland, Belgiƫ en Frankrijk. De Nieuwe Sluis zorgt voor een betere toegang en vlottere doorstroming van het toenemende scheepvaartverkeer, voor zowel binnenvaart- als zeeschepen.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl