nieuws

Recordomzet en winst voor Dow

Publicatie

29 jul 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

MIDLAND – Dow Chemical heeft in het tweede kwartaal van 2004 een nettowinst behaald van 685 miljoen dollar, een stijging van 74 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2003, toen een winst werd behaald van 393 miljoen dollar. Per aandeel bedroeg de winst 72 dollarcent vergeleken met 43 dollarcent in de vergelijkbare periode vorig jaar.
De omzet bedroeg in het tweede kwartaal van 2004 9,8 miljard dollar, negentien procent boven de tweede driemaandsperiode in 2003, toen de omzet 8,2 miljard dollar bedroeg.
Dow Chemical verwacht de financiƫle performance in de rest van het jaar verder te kunnen verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Dow vertrouwt op economisch herstel.
Performance Plastics boekte een omzetstijging van twintig procent met sterke groei in alle activiteiten. Het volume steeg met zeventien procent terwijl de prijzen met drie procent toenamen.
Bij Performance Chemicals nam de omzet toe met zestien procent met een twaalf procent volumegroei en een prijsstijging van vier procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
De Agricultural Sciences-divisie behaalde volgens Dow een record kwartaalomzet van een miljard dollar, een stijging van elf procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2003. Bij Plastics steeg de omzet met 24 procent op jaarbasis en bij Chemicals nam de omzet toe met 31 procent.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.