nieuws

Reggeborgh gaat in op bod op Petroplus

Publicatie

19 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Investeringsmaatschappij Reggeborgh van de Twentse familie Wessels staat achter het voorgenomen bod op Petroplus. De Carlyle Group biedt 8 euro per aandeel Petroplus. "Zoals het voorgenomen bod er nu voor staat, zullen wij onze belangen aanmelden," zei Ronald Verhoef van Reggeborgh gisteren tegen Dow Jones Nieuwsdienst.
Reggeborgh heeft een belang van 15,5 procent in Petroplus. Daarnaast zou de maatschappij volgens analisten dertig procent van de obligatielening 2010 in haar beleggingsportefeuille hebben met een totale waarde van 225 miljoen euro. Verhoef wil niet zeggen welk gedeelte van de obligatielening Reggeborgh heeft, maar zegt wel dat deze de reden is voor acceptatie van het bod. "Een jaar geleden noteerden de obligaties nog minder dan zeventig procent van de nominale waarde, nu krijgen we 101 procent uitgekeerd, daar zijn we zeer tevreden mee."
Vrijdag stelde verzekeraar Delta Lloyd het 5,3 procent-belang van de verzekeraar in Petroplus niet aan te bieden, omdat het zij het bod van acht euro te laag vinden. Ook Orange Deelnemingen Fund en Darlin gaven vandaag aan het bod voor Petroplus te laag te vinden. NPM Capital (12,2 procent) en Minefa (5,5 procent) waren niet bereikbaar voor commentaar. Fortis Bank, dat iets meer dan negen procent houdt, is financieel adviseur van Petroplus.
Voor half november moet Carlyle, dat bij het bod samenwerkt met Petroplus-topmannen Marcel van Poecke en Willem Willemstein, een definitief bod hebben uitgebracht. Het aandeel Petroplus had maandag een slotstand van 7,50 euro.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.