HomeArchiefRijkswaterstaat knapt steiger Kreekraksluizen op

Rijkswaterstaat knapt steiger Kreekraksluizen op

Rijkswaterstaat begint eind september met de renovatie van de E-steiger bij de Kreekraksluizen. Deze steiger ten noorden van de sluizen geeft schippers toegang tot de wal. Al sinds 2017 is de steiger buiten gebruik omdat de loopbruggen en oplegpunten in slechte staat verkeren.

De renovatie van de E-steiger omvat het conserveren van de ijzeren steunpalen waar de loopbrug op rust, het reviseren van de oplegpunten waar de loopbrugdelen op rusten, het aanbrengen van nieuwe loopbrugdelen en het maken van een afloopvoorziening naar de wal. Verder komt er verlichting op de loopbrug en een omroepinstallatie. Eind december moet het project afgerond zijn.

De Kreekraksluizen in het Schelde-Rijnkanaal zijn essentieel voor de scheepvaart tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam. Jaarlijks passeren er zeventigduizend schepen. Het complex bestaat uit twee even grote schutsluizen met elk een lengte van 320 meter en een breedte van 24 meter. De sluizen zijn aangelegd als zoet-zoutscheidingssysteem. Het zoete water van het Zoommeer kan in principe niet mengen met het zoute water van het kanaal.

 

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl