HomeChemieRöhm neemt Functional Forms Sabic over
Sabic

Röhm neemt Functional Forms Sabic over

Het Duitse bedrijf Röhm heeft bekend gemaakt dat het de Functional Forms business van SABIC overneemt. Het gaat hierbij specifiek om de productlijn LEXAN, een polycarbonaathars die ook op de site in Bergen op Zoom wordt geproduceerd. De onderneming verwacht dat de overname in de eerste helft van 2024 wordt afgerond.

Röhm produceert al PMMA films en platen en de polycarbonaatbusiness van Sabic is hier complementair aan, zegt het bedrijf in een persbericht. Bij de Functional Forms addeling van Sabic werken ongeveer 700 mensen in 19 landen. De omzet van de nieuwe gecombineerde business unit zal boven de 700 miljoen euro liggen. De productie is verspreid over 14 sites wereldwijd.

Bergen op Zoom

De bedrijven gaan de komende maanden in overleg met de betrokken organen en vakbonden om de gevolgen van de overname te bespreken. Op de SABIC locatie Bergen op Zoom werken zo’n 1325 medewerkers. Het is niet bekend wat deze overname betekent voor de Brabantse site van SABIC. In een reactie geeft SABIC aan dat de partijen een ondertekeningsprotocol ondertekend hebben. Nu gaat de onderneming in overleg met de relevante ondernemingsraden en vakbonden in Europa. ‘Tot die tijd zullen wij ons onthouden van uitspraken over de voorgenomen verkoop’. aldus een woordvoerder.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl