HomeArchiefRoNik Inspectioneering gaat wereldwijd drone-inspecties uitvoeren
drone-inspecties

RoNik Inspectioneering gaat wereldwijd drone-inspecties uitvoeren

Met een investering van Terra Drone Corporation uit Japan, dienstverlener op het gebied van industriële drone-inspecties, wordt RoNik Inspectioneering deel van de Terra Group. De naam RoNik Inspectioneering wordt omgezet in Terra Inspectioneering. 

RoNik is een Zeeuwse start-up op het gebied van visuele inspecties en wanddikte metingen door inzet van drones en robotica met een focus op de inspectie van industriële besloten ruimtes. Het bedrijf heeft in de laatste drie jaren een indrukwekkend portfolio opgebouwd met de realisatie van meer dan 200 projecten in verschillende marktsegmenten.

Innovatie

RoNik heeft onder andere een wanddiktemeting ontwikkeld voor verticale wanden, dakplaten en spanten constructies gebaseerd op UT metingen. De metingen kunnen worden uitgevoerd op plaatsen die donker, gevaarlijk en moeilijk bereikbaar zijn. De menselijk inzet in deze besloten ruimtes wordt dankzij de drone inzet tot een minimum beperkt en de inspectiedoorlooptijd kan middels deze technologie verkort worden met veertig tot zestig procent. Eerder dit jaar won RoNik de innovatieprijs Drone Hero Europe 2019.

Wereldwijde drone-inspecties

Terra Drone investeert vaker in technologiebedrijven die onderscheidend zijn op het gebied van industriële inspecties en metingen met drones en robotica. RoNik Inspectioneering past precies in dit plaatje. Met de integratie van RoNik’s nondestructive testing technologies maakt Terra Drone deze via haar wereldwijde netwerk beschikbaar voor bedrijven in meer dan 25 landen.

Delen:
Author