nieuws

Rotterdam zet in op sociale innovatie: startsein project RISI

Publicatie

12 jun 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

innovatie

Havenbedrijf Rotterdam, ondernemersorganisatie Deltalinqs en vakbond CNV Vakmensen hebben het startsein gegeven voor het Rotterdams Initiatief Sociale Innovatie (RISI). Met deze samenwerking willen de drie partijen ervoor zorgen dat het Haven Industrieel Complex dé broedplaats wordt voor slimme manieren van werken.

De drie partijen hebben elkaar gevonden op basis van een gedeelde visie: de toekomst en het succes van het Haven Industrieel Complex (HIC) is afhankelijk van de gezamenlijke inzet van bedrijven en werknemers. Met het RISI wil men ervoor zorgen dat het HIC klaar is voor de toekomst. Zodoende staan zaken als ontwikkeling en leren, slimmer organiseren en innoveren centraal. Het project stelt bedrijven en werknemers in staat om deze gezamenlijke uitdaging op te pakken.

Kick-off

Vorige week donderdag was de officiële kick-off van het project. Onder leiding van professor Henk Volberda, Erasmus Universiteit Rotterdam, is met ruim twintig werkgevers gebrainstormd over de toekomst van het werken in het havengebied. Onderwerpen die daarbij aan de orde kwamen, waren de impact van technologische innovaties op het werk, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de vraag ‘hoe zorgen we ervoor dat bedrijven en werknemers hier samen mee aan de slag gaan’.

Aanjager

Inmiddels heeft zich al een aantal bedrijven aangesloten bij het project. In de periode tot juni 2019 wordt voor hun, en andere bedrijven en werknemers onderling, verschillende bijeenkomsten georganiseerd om concrete initiatieven verder uit te werken. Deze bijeenkomsten zullen uitmonden in een grote afsluitende werkconferentie waarin de initiatieven worden gepresenteerd. Het project RISI wordt daarmee de aanjager van noodzakelijke veranderingen die ervoor zorgen dat het Haven Industrieel Complex zich continu voorbereidt op de toekomst.

Bron: Deltalinqs

Avantium nog in onderhandeling over financiering nieuwe fabriek