HomeTransitieRVO lanceert marktconsultatie subsidieregeling maakindustrie waterstof
Hoe ga je om met waterstof?

RVO lanceert marktconsultatie subsidieregeling maakindustrie waterstof

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gaat met GroenvermogenNL een tijdelijke subsidieregeling maken om de waterstofeconomie te versnellen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wil door middel van een marktconsultatie de behoeften en wensen van de maakindustrie voor elektrolysers in beeld brengen om deze mee te nemen in de vormgeving van de regeling.

De consultatie is voor bedrijven die de komende jaren productielijnen en fabrieken willen bouwen op commerciële schaal. Het gaat in het bijzonder om elektrolyse-installaties en de belangrijkste onderdelen daarvoor. De beoogde subsidie wordt beschikbaar gesteld via het programma GroenvermogenNL. Het totale budget van GroenvermogenNL is € 838 miljoen.

Financiering

Om de Nederlandse maakindustrie een belangrijke rol te kunnen laten spelen bij de productie en toelevering van technologie voor de waterstofeconomie draagt de Nederlandse overheid bij met financiering van R&D, haalbaarheidsstudies, testinfrastructuur en pilot- en demonstratieprojecten.

Bedrijven met plannen voor een productielijn voor een elektrolyse-installatie voor waterstof of een onderdeel daarvoor kunnen deelnemen aan de consultatie via de site van RVO.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl