HomeArchiefRWE krijgt toestemming overname assets E.ON

RWE krijgt toestemming overname assets E.ON

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor uitwisseling van hernieuwbare en nucleaire assets van de Duitse energiebedrijven RWE en E.ON. De ingrijpende transactie met E.ON brengt met zich mee dat RWE de activiteiten voor duurzame energie van E.ON en innogy overneemt.

Vandaag keurde de Europese Commissie de overname goed van de hernieuwbare energie-activiteiten van E.ON en innogy door RWE. Het bedrijf had medio januari de transactie bij de Commissie ter beoordeling ingediend. Ook keurde het Duitse federale kartelbureau de overname door RWE goed van een belang van 16,7 procent in E.ON. Dit werd voorafgegaan door uitgebreide beoordelingen door de Commissie en het Duitse federale kartelbureau om een ​​precies beeld te krijgen van de effecten van de transactie met E.ON op de mededinging.

‘Dit is erg goed nieuws. Dankzij deze beslissing hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt om RWE om te vormen tot een leidende speler op het gebied van hernieuwbare energie’, verklaarde Markus Krebber, CFO van RWE AG.

Overname assets

De ingrijpende transactie met E.ON brengt met zich mee dat RWE de activiteiten voor duurzame energie van E.ON en innogy overneemt. Hieraan toegevoegd zijn E.ON’s minderheidsbelangen in de kerncentrales Emsland en Gundremmingen van RWE, de gasopslagactiviteiten van innogy en haar belang in het Oostenrijkse elektriciteitsbedrijf Kelag. RWE verwerft daarnaast een aandelenbelang van 16,7 procent in E.ON. RWE diende eergisteren dit deel van de transactie in bij de UK Competition & Markets Authority. Bovendien zal de overname van Amerikaanse activa in de nabije toekomst bij de Amerikaanse mededingingsautoriteiten worden ingediend.

Top drie

Bij de uitvoering van de transactie, die RWE voornemens is in de tweede helft van 2019 af te ronden, wordt RWE in één klap Europees de op twee na grootste producent van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen en ’s werelds nummer twee in offshore wind. Zestig procent van de productieportfolio van de RWE Group produceert elektriciteit met een lage of geen koolstofemissie. Het doel is om het bedrijf wereldwijd uit te breiden met duurzame producten en hiervoor elk jaar maximaal 1,5 miljard euro uit te geven.

Delen:
Author

David@industrielinqs.nl