HomeArchiefRWE neemt Zonnepark Kerkrade in bedrijf

RWE neemt Zonnepark Kerkrade in bedrijf

Energiebedrijf RWE heeft haar zonnepark in Kerkrade vorige week in gebruik genomen. Het park bestaat uit 36.000 zonnepanelen en heeft een geïnstalleerd vermogen van 14,7 megawattpiek (MWp).

Zonnepark Kerkrade is het eerste grondgebonden zonneproject (PV) in Nederland van RWE. De groene stroom die het zonnepark opwekt, is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 4.000 Nederlandse huishoudens.

In maart maakte RWE bekend het eerste drijvende zonneproject te gaan realiseren als onderdeel van Zonnepark Amer in Geertruidenberg. Dit jaar breidt RWE Zonnepark Amer ook nog uit met een innovatief drijvend zonneproject en een grondgebonden zonneproject. Eind 2021 zal RWE in Nederland een zonportfolio hebben met een totaal geïnstalleerd vermogen van 23,1 MWp. Momenteel onderzoekt het bedrijf verdere mogelijkheden om zonneprojecten te ontwikkelen in de buurt van eigen windparken.

RWE ontwikkelt ook zonneprojecten in verschillende landen in Europa en Noord-Amerika met een totale capaciteit van meer dan 7,6 gigawatt (GW).

 

Delen:
Author