HomeUtilitiesEnergieRWE start bouw van grootschalig batterijopslagproject in Nederland
Batterijopslag RWE Eemshaven

RWE start bouw van grootschalig batterijopslagproject in Nederland

RWE is begonnen met de bouw van zijn eerste Nederlandse batterijopslagproject op grote schaal met een geïnstalleerd vermogen van 35 megawatt (MW) en een opslagcapaciteit van 41 megawattuur (MWh). In totaal zullen 110 lithium-ion batterijrekken worden geïnstalleerd bij de biomassacentrale van RWE in de Eemshaven op een oppervlakte van ongeveer 3.000 vierkante meter. Het is de bedoeling dat het opslagsysteem regelbaar vermogen gaat leveren en vanaf 2025 op de groothandelsmarkten gaat opereren.

Het batterijproject is een belangrijke stap in de richting om fluctuerende elektriciteitsproductie van windenergie, afkomstig van het offshore windpark “OranjeWind” dat momenteel in ontwikkeling is, optimaal te integreren in het Nederlandse energiesysteem.

Het batterijopslagsysteem kan meer dan een uur werken met de geïnstalleerde capaciteit van 35 MW. In theorie is dit voldoende om ongeveer 800 elektrische voertuigen op te laden. Het systeem is zo ontworpen dat het gekoppeld kan worden met de energiecentrales van RWE in Nederland.

Delen:

monique@industrielinqs.nl