HomeArchiefSabic gunt contract voor recyclingfabriek aan Worley

Sabic gunt contract voor recyclingfabriek aan Worley

Sabic en Plastic Energy hebben het EPCM-contract voor de bouw van hun plastic-recyclingfabriek in Geleen toegekend aan Worley. De twee partijen bouwen de fabriek binnen een 50/50 joint venture: Sabic Plastic Energy Advanced Recycling (Spear).

Plastic Energy heeft een thermochemische omzettingstechnologie ontwikkeld om moeilijk recyclebare kunststoffen om te zetten in synthetische oliën. De vuile en gemengde plastics worden anders verbrand of gestort. De oliën – het bedrijf noemt het Tacoil – gaan als grondstof naar de installaties van Sabic op Chemelot. Die maakt er opnieuw polymeren van.

Sabic en Plastic Energy werken al sinds 2019 samen om de pyrolysetechnologie tot wasdom te brengen en een markt voor de circulaire polymeren op te bouwen. De nieuwe fabriek op Chemelot is de eerste installatie op commerciële schaal. Deze zal de productie van circulaire polymeren bij Sabic flink opschroeven. Deze zijn overigens qua eigenschappen identiek aan bestaande polymeren.

Worley ontstond in 2019 door een combinatie van WorleyParsons en de divisie Energy, Chemicals and Resources van Jacobs. Kantoren in Engeland en Nederland gaan aan de slag met het EPCM-contract, dat een duur heeft van twee jaar. Volgens planning moet de nieuwe fabriek in de tweede helft van 2022 in productie gaan.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl