HomeInnovatieSabic opent innovatiecentrum voor plastic buizen in Geleen
Sabic opent buizen innovatie centrum in Geleen

Sabic opent innovatiecentrum voor plastic buizen in Geleen

SABIC heeft op haar site in Geleen haar Europese innovatie centrum voor plastic buizen geopend. Het European Pipe Innovation Center is het derde van het Saoedische bedrijf en richt zich op de ontwikkeling van materialen en testen en homologeren van buizen. Sabic zal in het centrum nauw samenwerken met Europese buizenproducenten.

Het nieuwe innovatiecentrum is volledig uitgerust om relevante tests uit te voeren met betrekking tot internationale standaarden. Er kunnen veel verschillende materiaaleigenschappen worden onderzocht. Het centrum beschikt onder meer over een extruder die gebruikt kan worden om te testen en valideren en om kleine batches op te schalen naar grotere productievolumes. Een belangrijk doel van het centrum is om de nieuwe gecertificeerde circulaire polymeren van Sabic sneller te kunnen toepassen in buizen.

Het bedrijf vestigt het onderzoekscentrum in Geleen vanwege de nabijheid van producenten en afnemers van plastic buizen en de kennis die aanwezig is op het Brightlands Chemelot industrial park en de universiteiten in Eindhoven en Aken.

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl