HomeArchiefSabic start naftakraker weer op na turnaround

Sabic start naftakraker weer op na turnaround

Sabic heeft de grote onderhoudsstop van zijn naftakraker Olefins 4 afgerond. Op dit moment zijn de voorbereidingen om de kraker weer op te starten in volle gang. Morgen begint het opstartproces.

Olefins 4 heeft een grondige onderhoudsbeurt achter de rug. De turnaround begon al in augustus en tijdens de piek waren er meer dan 2.150 mensen aan het werk. Sabic wil dat de ruim veertig jaar oude kraker de komende zes jaar weer veilig en betrouwbaar kan draaien.

Daarnaast heeft het bedrijf een groot aantal vernieuwingen en aanpassingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe fakkeltip geplaatst. Deze is duurzamer en efficiƫnter waardoor licht en geluid tijdens het fakkelen vermindert. Ook zijn er voorbereidingen getroffen voor een aansluiting op het warmtenetwerk van Het Groene Net. Het gaat in totaal om een investering van tachtig tot honderd miljoen euro.

Bekijk hier het item dat nieuwszender L1mburg Centraal maakte over het opstarten dat gepaard ging met hevige trillingen.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl