nieuws

Samensmelting Profion en WCM

Publicatie

30 nov 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

onderhoud

Tijdens een onlangs gehouden bestuursvergadering van Profion is de samenwerking met World Class Maintenance (WCM), waar nu al geruime tijd over wordt gesproken, weer een stap dichterbij gekomen. Beide organisatie verwachten dat de voorgenomen samenwerking per 1 januari 2017 een nieuwe fase zal ingaan.

Er was altijd al sprake van een goede samenwerking vanwege de overlap in doelstelling, belangen en achterban. Er werd al geruime tijd gesproken over het ineen laten vloeien van beide organisaties. Wanneer de samensmelting een feit wordt, zal de naam Profion komen te vervallen. Profion en WCM zijn voornemens om vanaf dat moment verder te gaan onder de naam World Class Maintenance. De huidige vereniging en stichting WCM blijven wel als juridische entiteiten bestaan, maar worden aan elkaar gekoppeld. De nieuwe vereniging zal zich vooral richten op kennisverspreiding en belangenbehartiging, terwijl de nieuwe stichting zich richt op het ontwikkelen van kennis via innovatieprojecten, kennis delen en kennis toepassen.

Het bestuur van deze nieuwe vereniging wordt gevormd door vertegenwoordigers vanuit Profion en vanuit de stichting WCM. Aansturing geschiedt vanuit Breda en Zoetermeer.
Roelf Venhuizen heeft bekend gemaakt dat, met het opheffen van Profion, zijn functie als voorzitter komt te vervallen. Lex Besselink is de voorzitter van de nieuwe Vereniging WCM. Besselink is al sinds 2010 betrokken bij WCM.

De eerste aankondiging werd gedaan tijdens de Profion Maintenance Linqs, die aansloot op de bestuursvergadering van Profion. Venhuizen gaf aan dat de samensmelting zorgt voor meer innovatiekracht en een sterk eenduidig geluid richting de politiek waar het onderwerp assetmanagement inmiddels goed op de agenda staat. Inmiddels zijn alle leden via een mailing op de hoogte gesteld van het voornemen.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

Sloop en sanering Aluchemie kan beginnen