HomeArchiefSamsom en andere hoge gasten tijdens opening EIES2020

Samsom en andere hoge gasten tijdens opening EIES2020

Tijdens de openings-talkshow van de Europese Industry & Energy Summit 2020 zal moderator Joost Hoebink spreken met onder anderen Diederik Samsom (EC), Anja-Isabel Dotzenrath (RWE Renewables) en Klaus Schäfer (CTO Covestro). Onderwerp op 8 december is de rol van Europa in de industriële energietransitie.

Er is niet één enkele oplossing. Als we de klimaatverandering willen tegengaan, hebben we verschillende technologieën en ideeën nodig die elkaar ook kunnen versterken. Systeemintegratie en -inclusie lijken in dit opzicht zeer belangrijk. En ook een geïntegreerde internationale aanpak. Europese landen, bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen samen veel verder gaan dan alleen. Maar hoe? Wat is het perspectief? En wie neemt de voortrekkersrol op zich?

Programma opening EIES2020:

9.00 Kick off

9.05 Welkomstwoord van Victor Everardt (havenwethouder van de stad Amsterdam)

9.15 Interview André Faaij (wetenschappelijk directeur TNO energietransitie) om het thema in een deskundig perspectief te plaatsen.

Pitch stop

9.30 Interview Diederik Samsom (kabinetschef Frans Timmermans) over de Green Deal en het perspectief van de Europese Commissie op de industriële transitie.

9.45 Interview Anja-Isabel Dotzenrath (CEO RWE Renewables) over de Europese energietransitie vanuit het perspectief van een Europees bedrijf.

Pitch stop

10.05 Interview Bert van der Lingen (Nederlandse Consul Generaal van Antwerpen) over de rol en de mogelijkheden van de buurlanden in de Europese energietransitie.

10.15 Interview Klaus Schäfer (CTO Covestro) over de rol en kansen van grote industriële bedrijven in de Europese energietransitie.

10.30 Einde talkshow

[vc_message]

European Industry & Energy Summit 2020

Tijdens European Industry & Energy Summit 2020 op 8 en 9 december zenden wij uit vanuit vier studio’s: Amsterdam, Eemshaven (Groningen Seaports), Rotterdam (Plant One Rotterdam) en Geleen (Brightsite Chemelot Campus).  We bespreken thema’s als Europese plannen, waterstof, infrastructuur, innovatie en systeemintegratie. Verschillende partners presenteren in side-events hun visie op onderwerpen als CCUS, elektrificatie, elektrochemie, energiebesparing- en opslag, en veel meer.

Inschrijven voor de livestreams is kosteloos (pay as you like).

[/vc_message]

Delen:
Author