nieuws

Shell herwaardeert voorraden

Publicatie

1 sep 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

PERNIS – Shell gaat een deel van de voorraden herwaarderen. De maatregel heeft ‘geen wezenlijke gevolgen’ voor de financiële jaarrekeningen van het concern tot en met 2003, aldus Koninklijke Olie , een van de twee moedermaatschappijen, vrijdagochtend in een persbericht.
De herwaardering betreft 3,9 miljoen vaten aardolie of twintig procent van de totale reserves per eind 2002. Het volume van de bewezen voorraden zal worden verlaagd. Maar er verandert waarschijnlijk weinig voor de totale hoeveelheid die uiteindelijk wordt geëxploreerd, schrijft Koninklijke Olie, want ‘de verwachting is dat de meeste van deze reserves weer in de boeken zullen worden opgenomen als bewezen, als de olievelden zich ontwikkelen.’
De herwaardering heeft voor twee derde betrekking op ruwe olie of vloeibaar aardgas en voor een derde op niet-vloeibaar aardgas. Het gaat in de eerste plaats om voorraden in Nigeria en Australië die in de jaren 1996 tot en met 2002 zijn opgenomen in de boeken.
De maatregel heeft volgens Koninklijke/Shell Groep geen wezenlijk effect op de output ‘in de nabije toekomst’. Het concern blijft bij de eerdere uitgesproken verwachting dat het productieprofiel voor de periode 2003-2005 overwegend stabiel zal zijn. De productiereserves van 31 december 2002 zijn voldoende voor 13,2 jaar exploratie.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.