HomeArchiefOok Shell investeert in ontwikkeling elektrochemie

Ook Shell investeert in ontwikkeling elektrochemie

TU Delft, Shell en diverse topconsortia (TKI) investeren samen vijf miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie. Dat maakt het Delftse e-Refinery consortium vandaag bekend.

Met de investering in het project dat gerelektrochemieicht is op grootschalige elektrochemische productiesystemen dragen Shell en de andere partners bij aan de doelstellingen van TU Delft e-Refinery.  Dit Delftse overkoepelende programma werkt aan de doorbraaktechnologie waarmee COen water via de elektrochemische route worden omgezet in koolwaterstoffen, in eerste instantie etheen. Deze koolwaterstoffen kunnen vervolgens worden ingezet als duurzame grondstoffen, brandstoffen en als opslagmedium voor duurzame elektrische energie.

Bouwstenen

Vorig jaar mei werd e-Refinery opgericht, doordat de TU Delft haar activiteiten bundelde op het snijpunt van industrie en energie. Het consortium helpt de chemische en energie-industrie te elektrificeren en decarboniseren. Het e-Refinery-project omvat de hele ontwikkeling: van een basisontwerp tot over vijf jaar een compleet 100 kW-systeem voor elektrolyse. De productie van etheen is later uit te breiden naar andere bouwstenen, zoals methaan, methanol, koolmonoxide en ammoniak.

 

 

Delen:
Author