nieuws

Shell laat duale structuur intact

Publicatie

8 apr 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Shell laat zijn bestaande dubbele aandeelhoudersstructuur intact, zo verwacht FBS Bankiers. 'Wat er precies uit de bus zal komen en wanneer, is ons inziens niet te zeggen', aldus analist Han van Lamoen. Wel verwacht de broker dat er een vereenvoudigde bestuursstructuur komt, waarbij een zogenaamde one-tier board a la Unilever en Reed Elsevier voor de hand ligt.
Zelf geeft Shell aan alle mogelijkheden te onderzoeken, waarbij geen enkele bestuursvorm wordt uitgesloten. Het olieconcern maakt in november de eerste bevindingen van het lopende onderzoek naar de organsiatie- en managementstructuur bekend. Eventueel licht Shell in september al een tipje van de sluier op bij de presentatie van zijn nieuwe strategie van zijn belangrijkste divisie, Exploratie & Productie.
De gisteren afgeblazen gasdeal in China, waarmee voor Shell een investering was gemoeid van 8,5 miljard dollar, vindt de analist jammer. Hij wijst onder meer op de noodzaak van een betere geografische spreiding van Shell's activiteiten wereldwijd, waar nu de nadruk ligt in politiek onrustige regio's (Midden-Oosten, Nigeria). FBS Bankiers handhaaft zijn 'toevoegen'-advies voor Koninklijke Olie, dat nog steeds profiteert van de hoge olie- en gasprijzen. Het aandeel staat vrijwel onveranderd op 42,03 euro om 11.28 uur, terwijl de AEX 1,1 procent verliest.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.