nieuws

Shell ontkent aantijgingen NRC-artikel

Publicatie

26 jul 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Shell ontkent 'krachtig' informatie voor aandeelhouders te hebben achtergehouden. Woordvoerder Léon Tops van Shell reageerde hiermee tegen het Financieele Dagblad / Betten op het artikel dat afgelopen zaterdag verscheen in NRC Handelsblad.
In het artikel werd geciteerd uit een intern document dat was verspreid onder managers van Exploratie & Productie. In het document 'Breaking the Mould' van 1 juli 2002, dat onder een brede managementlaag van de divisie Exploratie & Productie (E&P) was verspreid werd gesteld dat realisering van de aangekondigde kostenbesparingen mogelijk niet gehaald zou worden. Verder werd er verwezen naar mogelijke problemen met de bewezen reserves.
Het document is volgens Tops een 'momentopname' van 'werk in uitvoering' en hij zegt dat het stuk was bedoeld als een discussiestuk. De groep als geheel heeft volgens Tops de doelstelling voor kostenbesparingen in 2002 en 2003 gehaald. De interne analyse die in 2002 werd uitgevoerd, gaf geen enkele aanleiding voor publicatie van een update', aldus Tops. Het artikel van NRC Handelsblad stelt dat een enquete naar 'het wanbeleid bij Shell wenselijk zou zijn'.
Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zei dat Shell koersgevoelige informatie heeft achtergehouden toen het niet naar de markt communiceerde dat de bezuinigingsdoelstellingen bij E&P niet zouden worden gehaald. Tops wilde vandaag niet reageren op de inhoud van document 'Breaking the Mould', waaruit NRC Handelsblad citeerde. Op de conclusie dat de problemen met de reservers veel langer en veel breder binnen de groep bekend waren, wilde hij eveneens geen reactie geven. Intern wordt daar op het moment onderzoek naar gedaan.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.