nieuws

Shell ontvangt punten van bezwaar bitumenzaak

Publicatie

21 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BRUSSEL – Shell heeft van de Europese Commissie Punten van Bezwaar ontvangen in het onderzoek naar de Nederlandse bitumenmarkt. De Punten van Bezwaar houden een voorlopige conclusie in van de Commissie naar aanleiding van haar bitumenonderzoek, dat zij zo’n twee jaar geleden is begonnen. Shell schrijft dit in een persbericht.
De Commissie verdenkt Shell en dertien andere bedrijven van een inbreuk op het mededingingsrecht als gevolg van coördinatie van activiteiten op de Nederlandse bitumenmarkt tot in 2002. Shell erkent dat zij aanwezig was bij een aantal bijeenkomsten met wegenbouwers en bitumenleveranciers tijdens de betreffende periode.
Shell heeft vorig jaar hierover details bekendgemaakt aan de Europese Commissie. Rein Willems, President-Directeur Shell Nederland zegt: “We zijn bezorgd over deze kwestie. We hadden niet bij deze bijeenkomsten aanwezig moeten zijn en we betreuren onze betrokkenheid in deze zaak.” Willems vervolgt: “We zullen deze Punten van Bezwaar allereerst gaan bestuderen. Daarna zullen we besluiten op welke wijze we reageren. We zullen onze volledige medewerking aan de autoriteiten blijven verlenen.”
In het algemeen stelt Willems: “Het mag duidelijk zijn: handelen in strijd met het mededingingsrecht druist in tegen onze Business Principles. Iedere medewerker weet dat, indien hij of zij handelt in strijd met het mededingingsrecht, het bedrijf sancties kan opleggen, ontslag op staande voet daaronder begrepen.”

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.