nieuws

Shell Sannest wint Petrochem Project Prijs

Publicatie

23 apr 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ROTTERDAM – Het Sannest project van Shell Chemicals heeft de Petrochem Project Prijs 2004 gewonnen. De prijs is gisteren tijdens PetroVision uitgereikt. Shell bouwde in Pernis een fabriek voor SAN-polymeer polyolen, een product waarvan hoogwaardige schuimen worden gemaakt. De jury roemde de volledig nieuwe technologie die in de fabriek is toegepast en de energie-efficiency van de installatie. Shell ontwikkelde in zes jaar het nieuwe product en de productietechnologie. De fabriek in Pernis is meteen één van de grootste ter wereld in zijn soort.
Twee projecten ontvingen een eervolle vermelding. De eerste was voor het VOS project van Vopak. Vopak bouwde een verregaand geautomatiseerd laadstation op het terrein van Shell Pernis. Volgens de jury ‘een innovatieve oplossing die mogelijk van grote invloed kan zijn op het efficiënter laden van vloeistoffen in de toekomst.’ De tweede eervolle vermelding was voor het offshore-platform Kizomba, het grootste offshore-platform dat ooit in Nederland is gebouwd. Heerema en ABB bouwden in opdracht van ExxonMobil, die het nu opereert in de wateren van Angola. De vermelding werd mede toegekend vanwege de uitstraling van het imposante project voor de Nederlandse industrie.
De Petrochem Project Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste (petro-)chemische project in Nederland of Vlaanderen. Criteria daarbij zijn innovatie, efficiëntie, VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) en synergie. Vorig jaar ging de prijs naar BDO2 van Lyondell.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.